همه دانش آموزا و والدینشون به دنبال یک

مشاوره تحصیلی خوب برای راحت طی کردن مسیر تحصیلیشون هستن . اونا می تونن با آشنایی با مواردی مثل راه های بالا بردن توانایی مطالعه ، کنترل کردن استرس و اضطراب و پیگیری عواملی که باعث افت تحصیلی دانش آموز میشه به راحتی به اون نتیجه دلخواهشون برسن .

مشاوره تحصیلی نقش مهمی تو شکست یا موفقیت یک دانش آموز تو مسیر تحصیلیش داره پس باید اهمیت بالایی برای خود دانش آموز و والدینش داشته باشه . به طور کلی برای مشاوره تحصیلی دانش آموز باید موارد : آموزش و مهارت مطالعه و یادگیری ، استفاده از کتاب کمک درسی و حل المسائل ، حل مشکل افت تحصیلی دانش آموز ، استرس و اضطراب امتحانا رو بررسی کرد تا به طور کلی مسیر تحصیلی دانش آموز برای رسیدن به موفقیت تحصیلی هموار بشه .

لازمه که والدین و دانش آموزا با آشنایی کامل با این مسائل خودشون رو برای رسیدن به اون نتیجه دلخوان آماده کنن . پس اگه شما هم جزو کسایی هستین که دنبال یک مشاوره تحصیلی خوب برای موفقیت در تحصیل هستین حتما تا ادامه مقاله با ما همراه باشین .

 


بالا بردن مهارت مطالعه و میزان یادگیری
خوب اولین چیزی که دانش آموزا باید تو طول دوران تحصیلشون رعایت کنن بالا بردن مهارت مطالعه و یادگیری هستش که در ادامه نکاتی که باید رعایت بشه گفته شده .

 اولین موضوعی که برای افزایش مهارت و بالا بردن توان یادگیری دانش آموزا تاثیر می ذاره ، خوندن هر درس تو همون روز هستش ! برنامه ی دانش آموز باید جوری باشه که درسش رو همون روز که معلمش تدریس کرد بخونه و نذاره اون رو برای شب امتحان و یا جلسه بعدی که دوباره می خواد سر کلاس اون درس حاضر بشه . خوندن درس تو همون روز باعث میشه که مطالب درسی که معلم آموزش داده هنوز توی ذهن باشه و دانش آموز روی اون موضوع تسلط کافی و پیدا کنه .

پس از همون ابتدای سال باید سعی کنن که هر درس رو همون روز که از مدرسه اومدن خونه بخونن ، اینجوری خیلی راحت نقاط ضعفشونم پیدا می کنن و مطالب روی هم تلنبار نمی شه . حتی پیشنهاد میشه همون روز تکالیف و تمرین های درسی رو هم حل کنن تا با تسط کافی برسن .

 

 مورد بعدی فعال و پویا بودن سر کلاس هستش ، دانش آموز باید سعی کنه کل مطالب درسی رو تو کلاس یاد بگیره و تمام هوش و حواسش به معلمش باشه ، موقعی که معلم درس میده هر جایی که احساس کرد متوجه نشده رو دوباره بپرسه و برای تمرین های کلاسی پیش قدم بشه و داوطلبانه اونا رو حل کنه .

 

 مورد بعدی که باعث افزایش مهارت و یادگیری دانش آموزا میشه یادداشت برداری و یا خلاصه نویسی هستش ، دانش آموزا باید یک دفترچه داشته باشن و نکات مهم هر درس رو موقع مطالعه یادداشت کنن . حتی این یادداشت نویسی می تونه سر کلاس هم انجام بشه و نکاتی که معلم توضیح میده رو برای خودشون تو اون دفترچه بنویسن . خوبی این خلاصه نویسی اینه که حتی زمانی که وقت کافی برای مطالعه کل مبحث رو ندارن خوندن اون نکات مهم تو ذهنشونن تداعی میشه و می تونن مطالب رو یادآوری کنن .

 

اما مهم ترین موضوع برای افزایش یادگیری و مطالعه دانش آموزا مرور و تکرار مطالب خونده شدس ، دانش آموزا باید مرور مطالب خونده شده رو تو برنامه های درسی خودشون داشته باشن . خیلی از دانش آموزا هستن که مطالعه خیلی خوبی دارن و به موقع تمرینای خودشون رو حل می کنن ، اما اگه اون درس کلا کنار بذارن تا هفته بعد یا ماه بعد که امتحان دارن دوباره برن سراغش باعث میشه خیلی از اون مطالب رو فراموش کرده باشن .

پس باید مرور و تکرار هر درس رو تو برنامه های روزانه قرار بدن و تا اونجایی که میشه سعی کنن هر درسی رو که امروز خوندن 2 تا 3 روز بعد دوباره مرور کنن . حتی مرور خلاصه برداریشون .

بایدها و نبایدهای استفاده از کتاب کمک آموزشی

 مورد بعدی که خیلی از خانواده و دانش آموزا دچار ابهام کرده استفاده از کتابای کمک آموزشیه . خیلی از دانش آموزا بر این باورن که با استفاده از کتابای کمک درسی می تونن نمونه سوالای بیشتری حل کنن و تکرار و تمرینشون بیشتر میشه و اما کتابای کمک درسی در کنار این پوئن مثبتی که داره می تونه دانش آموز رو دچار سردرگمی هم کنه . چون روش تدریس تو کتابای کمک درسی متفاوت از روش تدرس معلم دانش آموزه و همین موضوع باعث دوگانگی دانش آموز میشه . پس تا اونجایی که میشه به سراغ خرید کتبای کمک درسی اضافه نباید برن و از معلم خودشون بخوان که به اونا تمرینات بیشتری بده .

 

نه به کتاب حل المسائل !

 اما به غیر از کتابای کمک درسی ، کتابای حل المسائل هستن که خیلی از دانش آموزا اون رو تهیه می کنن . اما وقتی ازشون در مورد تهیه این کتاب سوال میشه می گن که وقتی جواب یک سوال رو نمی دونیم سراغش میریم . درصورتی که استفاده از کتابای حل المسائل فرصت فکر کردن رو از دانش آموز می گیره و نمیذاره دانش آموز متوجه ضعفش بشه .

این کتاب ها نه تنها برای تقویت ذهن دانش آموز نوشته نشده بلکه باعث میشه فرصت فکر کردن هم ازش گرفته بشه . وقتی دانش آموزی این کتاب رو داشته باشه تا ببینه جواب سوالی رو بلد نیست سریع سراغ این کتاب میره و جواب رو از روی اون می بینه و فرصت فکر کردن و پیدا کردن مشکل رو نداره . البته خیلی از تمرین ها تو این کتابا اشتباه حل شده و باعث گمراهی و ابهام دانش آموزا میشه .

 

معلم خصوصی آره یا نه !

 اما مورد دیگه استفاده از معلم خصوصی برای دانش آموزاس . وقتی که اولیا و دانش آموزشون نمی تون از پس مباحث درسی بر بیان و نیاز به کمک و راهنمایی دارن ، استفاده از معلم خصوصی این مشکل رو برطرف می کنه . خوبی معلم خصوصی اینه که وقت زیادی برای دانش آموز میذاره و هدفش فقط یاد گیری یک دانش آموزه . اما برای انتخاب یک معلم خصوصی باید وسواس زیادی به خرج داد و از معلمی استفاده کرد که علاوه بر سابقه  و رزومه قوی روش تدریسش هم برای دانش آموز جذاب باشه و بتونه ازش نتیجه بگیره . 

 از اونجایی که آموزش خوب و کادر قوی تو عملکرد تحصیلی دانش آموزا و پیشرفتشون تاثیر زیادی داره پس باید تو انتخاب نوع مدرسه هم دقت زیادی به خرج بدین .

 


 

پیشگیری از افت تحصیلی دانش آموزان
موضوع دیگه ای که باید پیگیر بود جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزاس ! البته نقش والدین هم اینجا پر رنگ تر میشه ، اگه نمره های دانش آموزی نسبت به نمره های ماه های قبلش و یا سال گذشتش افت داشته باشه ، یعنی دانش آموز دچار افت تحصیلی شده . تو اولین قدم باید تشخیص داده بشه که علت این افت تحصیلی چی بوده و اون رو برطرف کرد . افت تحصیلی دانش آموزا دلایل زیادی می تونه داشته باشه که از مهم تریناش می تونیم به کمبود اعتماد به نفس دانش آموز یا مشکلات خانوادگی باشه .

 

یک موقع هایی دانش آموز به دلیل ترس از امتحان ، نمره ای که می خواد بگیره یا ترس از شکستی که از امتحان داره مانع پیشرفت و نشون دادن تواناییش میشه . پس باید دانش آموز رو تشویف کرد و با دادن آرامش به اون و یادآوری تواناییاش اعتماد به نفسش رو بالا برد .

 

 خانواده ها هم باید حواسشون به رفتارشون با هم و دانش آموزشون باشه . یک موقع هایی دعواهایی که بین پدر و مادر ایجاد میشه تو روحیه و عملکرد دانش آموز تاثیر مستقیمی داره . چون هر چیزی که تو خانواده یک دانش آموز اتفاق می افته چه مثبت چه منفی رو عملکرد تحصیلی و روحیه اون تاثیر میذاره .

بدون شک والدین و خانواده نقش مهمی تو موفقیت و یا افت تحصیلی دانش آموز دارن . مطمئن باشین که خانواده های بدون اطلاع و اونایی که هیچ پیگیری برای درس دانش آموزشون ندارن باعث میشن سرعت پیشرفت دانش آموز هر روز کند تر بشه و بعضی از مسائل برای دانش آموز هم بی اهمیت بشه . اما والدین پیگیر همیشه حواسش به مسیر تحصیلی دانش آموزش هست و حتی می تونه استعدادای دانش آموز خودش رو پیدا کنه و مانع افت تحصیلی دانش آموزش بشه .

 با استرس و اضطراب امتحان چی کار کینم ؟

داشتن کمی استرس و اضطراب برای روزای امتحان بد نیست چون باعث انگیزه دانش آموز برای یادگیری و مطالعه برای امتحانش میشه . اما اگه این استرس و نگرانی از حد خودش بیشتر بشه باعث ناتوانی دانش آموز ، فراموشی زود گذر ، عدم تمرکز و در نهایت کم شدن عملکرد تحصیلی و بالا نشدن نمره امتحانش میشه .

 

 اولین موضوعی که باعث کاهش اضطراب دانش آموزا میشه مطالعه موثر و با برنامه هستش ، دانش آموزا برای اینکار باید جوری درس بخونن که هر زمان به اون احتیاج داشتن به راحتی اون رو به خاطر بیارن ، برنامه های درسیشون رو مرتب مرور کنن و تاریخ امتحانا رو چک کنن و برنامه مطالعه برای امتحان رو زودتر تو برنامه درسی خودشون قرار بدن .

 

 مورد بعدی که باعث میشه که با استرس ناشی از امتحان غلبه کنن اینه که تو روز امتحان صبحونه مقوی و سبک بخورن ، کمی زودتر از خونه خارج بشن تا استرس دیر رسیدن رو نداشته باشن و تو حیاط مدرسه به جای اینکه با دوستانی که باعث افزایش استرس میشن بگذرونن موسیقی های آرام بخش گوش بدن .

اگه بعد از خوندن مقاله دچار سوال یا ابهامی برای نحوه مطالعه و پیشرفت تحصیلی داشتین می تونین از کارشناسای سامانه مشاوره تحصیلی تحصیلیکو کمک بگیرین . شما می تونین از طریق سیستم مشاوره تلفنی تحصیلیکو با این مشاورا در ارتباط باشین و از تجره اونا برای موفقیت دانش آموزتون استفاده کنین .

 


 

سوالات متداول

1- چه عواملی باعث موفقیت دانش آموز تو دوران تحصیلش میشه ؟
یکی از این عوامل ، بالابردن مهارت مطالعه و یادگیری هستش که تو این مقاله همه عوامل گفته شده و به طور کامل توضیح داده شده .

2- استفاده از کتاب های کمک درسی برای دانش آموزا مناسبه ؟
همون طور که تو این مقاله گفتیم به دلیل متفاوت بودن روش تدریس معلم با این کتاب ها ، تهیه کتاب کمک درسی خیلی پیشنهاد نمیشه .

3- برای مقابه با استرس امتحان باید چیکار کنیم ؟
یکی از راه های مقابله با استرس امتحان ، داشتن یک برنامه ریزی مناسب برای امتحانشون هستش که بقیه موارد مقابله با این مشکل ، تو این مقاله گفته شده .
منبع : 

مشاوره تحصیلی مدارس


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها